Πως να επιλέξετε Σχολή Οδηγών

Κάθε έφηβος προσβλέπει στην ημέρα που θα αποκτήσει την άδεια οδήγησής του.  Εάν είστε άνω των 18 ετών, τότε το να αποκτήσετε άδεια οδήγησης θα ήταν μια καλή ιδέα, έτσι ώστε να μπορείτε να οδηγείτε μόνος σας.  Πιθανώς λοιπόν να είστε και εσείς ένας από εκείνους τους έφηβους που χρειάζεται να βρουν μια καλή σχολή οδηγών για τα μαθήματά τους.

Πληροφορίες

Απαραίτητο το Π.Ε.Ι. για οδηγούς

Η ανάπτυξη των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού είναι η βασικότερη προϋπόθεση της ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Μέσα στην ανάπτυξη αυτή υπάγεται και η αναβάθμιση της ασφάλειας και της χρονικής ακρίβειας των μεταφορών προσώπων και εμπορευμάτων. Χωρίς αυτή, όλη η οικονομία θα υποφέρει από αστάθεια.

Πληροφορίες

Εξετάσεις και στην Οικολογική Οδήγηση (???)

Κάποτε ήταν θα λέγαμε πιο εύκολο – διαδικαστικά – να αποκτήσει κάποιος ένα δίπλωμα οδήγησης.  Όταν κάποιος έφτανε στην επιτρεπτή ηλικία, γραφόταν σε μια σχολή οδηγών που θεωρούσε κατάλληλη για εκείνον, έκανε την πρακτική του εξάσκηση, εξεταζόταν στην θεωρία και στην πράξη και το δίπλωμά του ήταν στο τσεπάκι του.  Με την πάροδο των χρόνων, και όπως όλες οι διαδικασίες έχει αλλάξει και εκείνη της απόκτησης διπλώματος… αν το εξετάσουμε εις βάθος θα δούμε πως η μόνη σταθερή είναι το γεγονός ότι, η διαδικασία θα πρέπει να γίνει μέσω μιας Σχολής Οδηγών.  Η γραφειοκρατία αυξήθηκε, οι κανόνες οδικής συμπεριφοράς επίσης… μα το ίδιο και ο ανταγωνισμός (όσον αφορά την επιλογή κάποιας σχολής).

Πληροφορίες

Διαδικασία Εξετάσεων Για Δίπλωμα Οδήγησης Αυτοκινήτου

Η οδήγηση έχει μπει στην ζωή του καθένα με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.  Μόλις οι νέοι φτάνουν στα 18 τους ξεκινάει το κυνήγι της ελευθερίας με αφετηρία ένα δίπλωμα οδήγησης.  Η απόκτηση ενός διπλώματος οδήγησης δεν είναι μόνο προνόμιο των ατόμων νεαρής ηλικίας.  Η εκμάθηση οδήγησης μπορεί να ξεκινήσει όταν ο υποψήφιος οδηγός έχει κλείσει τα 18 του χρόνια.  Εφόσον έχει γίνει αυτό, δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ή όριο όσον αφορά την ηλικία του υποψηφίου.

Πληροφορίες

Πρόστιμα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε σχολές οδηγών

Πρόστιμα συνολικού ύψους 116,43 χιλιάδων ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα που πραγματοποίησε σε ενώσεις επιχειρήσεων και μεμονωμένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των σχολών υποψηφίων οδηγών.

Πληροφορίες

Οδήγηση σε χιονισμένο οδόστρωμα

Τις επόμενες ώρες στη χώρα μας αναμένεται έντονη χιονόπτωση! Τι πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί!!! Να είστε προνοητικοί…. Παίρνοντας κάποιος τα απαιτούμενα μέτρα, διαχειρίζεται πιο αποτελεσματικά τις οδικές καταστάσεις, που διαμορφώνονται εξαιτίας του χιονιού. 

Πληροφορίες

ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Ιδιαίτερες καταστάσεις της εποχής οι εξής:
1. Χαμηλή ορατότητα (μειωμένο φως ημέρας, χιόνι, βροχή, ομίχλη).
2. Χαμηλές θερμοκρασίες (αντιπηκτικό σε υγρά μπαταρίας, χειρόφρενο)
3. Δρόμος (ολισθηρότητα-αλυσίδες-παγίδευση)

Πληροφορίες