Οδήγηση σε χιονισμένο οδόστρωμα

Τις επόμενες ώρες στη χώρα μας αναμένεται έντονη χιονόπτωση! Τι πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί!!! Να είστε προνοητικοί…. Παίρνοντας κάποιος τα απαιτούμενα μέτρα, διαχειρίζεται πιο αποτελεσματικά τις οδικές καταστάσεις, που διαμορφώνονται εξαιτίας του χιονιού. 

Φοράμε ΠΑΝΤΑ τις αντιολισθητικές αλυσίδες γιατί ο πάγος κρύβει κινδύνους!! Προσοχή τις σωστές αλυσίδες…. Την πληροφορία αυτή θα την βρουν οι οδηγοί στο βιβλίο του κατασκευαστή. Δεν ξεχνάμε!!!! α) Οι αλυσίδες μπαίνουν στους κινητήριους τροχούς β) μετά από λίγα μέτρα κίνησης τις ξανατεντώνουμε γ) όταν φοράμε αλυσίδες η ανώτατη ταχύτητα δεν υπερβαίνει τα 50 km/h.

Δεν μετακινούμαστε αν δεν έχουμε καλή ορατότητα. Κρατάμε τα φώτα διασταυρώσεως αναμμένα και καθαρίζουμε όλο το όχημα από τα χιόνια. Θυμόμαστε να φοράμε ζώνη ασφαλείας ακόμα κι αν κινούμαστε με 20 km/h. Μην χρησιμοποιείτε το cruise control. Η οδήγηση στο χιόνι απαιτεί την προσήλωσή σας για τον πλήρη έλεγχο του οχήματος. Υπολογίστε ότι η απόσταση ακινητοποίησης του οχήματος σας στο χιόνι είναι 10 πλάσια από ότι σε κανονικές συνθήκες. Σε ολισθηρό οδόστρωμα αρχικά κρατάμε την ψυχραιμία μας!! Προσοχή δεν φρενάρουμε και δεν επιταχύνουμε!!!! Καλή επιστροφή!!